Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

I dag körde jag min första Mtb tävling, Lida Loop 6,6mil.
Jag ställde upp i sportklassen eftersom jag inte har någon licens. Jag fick starta i fålla fyra så jag hade ganska mycket folk framför mig. Tempot var högt i början då första loopen bestod mestadels av motionsspår. Blev lite köbildning når stigarna började så det var bara att ta det lite lite lugnt och vänta till varvningen inför andra loopen.
Andra loopen var nästan bara tekniskstig och det gillar jag, plockade mycket folk i skogen och det kändes riktigt bra. Inför sista loopen som är lite blandad terräng började jag känna mig lite trött och fick krampkänning i benen
lyckades få kontakt med en liten klunga så jag försökte återhämta mig så gott det gick i rygg på dom.
Tog mig i mål på 2tim 50min och slutade på en 17:e plats i min klass! Helt klart nöjd med insaten trots att jag fick stanna två gånger för att fylla på luft i bakdäcket som hade börjat läcka. Körde med slanglöst och efter lite snack med lite olika personer så är det tydligen vanligt när det är mycket rötter och stenar som gör att däcket nästan bottnar mot fälgen och på så sätt trycker ut luft..

Resultat Lida Loop

Annons

Nåja, nu blir det återhämtning inför Vätternrundan nu på lördag!

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

2 kommentarer

 1. Tja Micke!
  Kul bana som fan.
  Hur gick det med 40-klingan? Jag har funderat på att göra så ett tag men vågar inte….
  /Johan

 2. Tja Johan.
  Det är inga problem med 40-klinga.
  Jag bytte från 32 till 34t kassett för att få en relativt lätt växel att tillgå..
  Bara att köpa och testa, du är ju stark så det är inga problem.

Comments are closed.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.