Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Okategoriserade

Reflektion av Alp d´Huez.

Satt i min tristess framför datorn och kollade upp lite fakta om Alp d´Huez.
Dom som inte visste att jag och en kompis var nere på cykelsemester i Italien och Frankrike i somras så
kommer här lite intressant fakta från den dagen vi klättrade
upp för just Alp d´Huez.

Har funderat på hurvida våran tid var bra eller helt enkelt medelmåttig?
Hur mycket tid hade man kunnat putsa med tanke på att det var sista dagen av 10 med en liten släng av magsjuka som restaurang besöket kvällen innan bjöd på.

Hittade en sida på nätet där det står en hel del tider från 2009/2010, man kunde tydligen hyra transponder och få en ”riktig” tid registrerad.
Nu startade jag klockan när vi stack i från info skylten (markerad 1 på diagramet) och den var placerad en bit från själva start punkten av stigningen som ni kan se.
Däremot så stoppade jag klockan vid det officiella mål snöret. Skulle tippa på att ett avdrag på ca 1min är ganska relevant. Våran totaltid bör vara på ca 62min
Här är länken med tiderna  http://www.tourdoisans.com/alpe%20d’huez.asp#client

Annons

Lämna gärna en kommentar om ni har någon egen erfarenhet från Alp d´Huez.

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.